Sent to you by گریلا via Google Reader:
دیدهبان حقوق بشر روز جمعه، اعلام کرد که قوه قضاییه ایران باید فورن حکم اعدام یک دانشجوی کرد را که پس از یک محاکمه غیرمنصفانه محکوم شناخته شده را فورن لغو کنند. چند روز پیش مقامات قضایی به وکیل حبیباله لطیفی اطلاع دادند که لطیفی بامداد یکشنبه 5 دیماه در زندان سنندج در استان کردستان به دار آویخته خواهد شد.
در روز یک آبان 1386، ماموران امنیتی لطیفی را که دانشجوی حقوق در دانشگاه آزاد ایلام میباشد را به جرم فعالیت ازجانب گروههای «ضد انقلاب» دستگیر کردند. پس از دستگیری و بازجویی چهار ماهه لطیفی توسط ماموران اطلاعاتی محلی، مقامات او را به زندان سنندج منتقل کردند. بنا بر چندین گزارش رسانهای، خانواده لطیفی و منابع نزدیک به خانواده او ادعا میکنند که ماموران اطلاعات لطیفی را درطول مرحله بازجویی شکنجه کردهاند.
جو ستورک، نایب مدیر بخش خاورمیانه سازمان دیدهبان حقوق بشر میگوید که «شرایط پیرامون دستگیری، حبس و محکومیت لطیفی قوین به این نکته اشاره میکند که مقامات ایرانی حقوق اساسی او را پایمال کردهاند. همانند تعداد بیشماری از پروندههای امنیتی پیشین، به نظر میرسد که ماموران اطلاعاتی لطیفی را تحت شکنجه قرار دادند و یک دادگاه بدون وجود مدرک قانع کنندهای عیله لطیفی او را به مرگ محکوم کرده است».
در طول سال گذشته؛ گروههای نظامی که بیشتر در مناطق کرد نشین و استان سیستان و بلوچستان فعالیت میکنند به دستداشتن در قتل شهروندان متهم گشتهاند
در دادگاه، دولت این ادعا را مطرح کرد که لطیفی در چندین عملیات تروریستی دخیل بوده است از جمله تلاش برای ترور یک دادستان و حمله به یک ایستگاه پلیس در استان کردستان. بر اساس گزارش رسانهها، دادگاه لطیفی را به خاطر شرکت در عملیات تروریستی و عضویت در یک گروه مخالف مسلح محکوم شناخت. استناد دادگاه تنها به عکسها و فیلمهایی بود که لطیفی از انفجار یک بمب صوتی که چند روز پیش از دستگیریش منفجر شده بود، در اختیار داشت. شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج لطیفی را به جرم محاربه و دیگر جرایم امنیتی گناهکار شناخت و او را در سال 1387 به اعدام محکوم کرد. یک دادگاه تجدید نظر بعدتر این حکم را تایید کرد
طبق مواد 186، 190و 191 قانون مجازات اسلامی ایران،«هرگروه یا جمعیت متشکل که در برابر حکومت اسلامی قیام مسلحانه کند مادام که مرکزیت آنها باقی است تمام اعضا و هواداران آن، که موضع آن گروه یا جمعیت یا سازمان را میدانند و به نحوی در پیشبرد اهداف آن فعالند و تلاش موثر دارند محاربند» و میتواند به اعدام محکوم شود. لطیفی یکی از 16 کردی است که به دلیل اتهامات گوناگون امنیتی از جمله محاربه در انتظار حکم اعدام به سر میبرند.
سازمان دیدهبان حقوق بشر موارد مختلفی را ثبت کرده که در آنها نیروهای امنیتی ایران در پروندههای امنیتی فشارهای جسمی و روانی از جمله شکنجه و گرفتن اعتراف به کار میبرند و دادگاهها متهمین را در دادگاههایی که دادستان هیچ مدرک قانعکنندهای مبنی بر گناهکار بودن متهم ارایه نداده به جرم محاربه محکوم میکنند. در اردیبهشت سال 89، پس از آنکه مسوولان پنج زندانی متهم به محاربه که چهار تن از آنها کرد بودند را اعدام کرد، سازمان دیدهبان حقوق بشر از به کارگیری شکنجه، بدرفتاری و تضییع جدی فرآیند دادرسی عادلانه پیش از برگزاری و در جریان دادگاه انتقاد کرد و درخواست کرد که تمامی اعدامها متوقف شوند.
در طول سال گذشته؛ گروههای نظامی که بیشتر در مناطق کرد نشین و استان سیستان و بلوچستان فعالیت میکنند به دستداشتن در قتل شهروندان متهم گشتهاند. در آخرین حمله از این دست، در شهر چابهار در روز 24 آذر ماه یک بمبگذار انتحاری دستکم 39 نفر را که در مراسم شیعی عزاداری عاشورا شرکت داشتند رابه قتل رسانید. در شهریور ماه، یک بمب 12 نفر در شهر مهاباد که غالبا کردنشین است و در استان آذربایجان غربی واقع شده را کشت.
ستورک میگوید: «ما تمام حملات گروههای مسلح علیه شهروندان را محکوم میکنیم. اما مقامهای ایرانی نمیتوانند از این جرایم برای توجیه شکنجه، بدرفتاری و محاکمات غیرمنصفانه استفاده کنند.
در سال 2009، آخرین سالی که آمار مربوط به آن موجود است، مقامات ایرانی 388 زندانی را اعدام کردند که به جز چین بالاترین آمار اعدام در دنیا محسوب میشود. مسوولان دستکم 9 زندانی سیاسی مخالف را از ماه آبان 1388 اعدام کردهاند که تمامی آنها متهم به محاربه از طریق ارتباط با گروههای مسلح بودهاند.
سازمان دیدهبان حقوق بشر با مجازات اعدام در هر شرایطی به خاطر نفس بیرحمانه و غیرانسانی این مجازات مخالف است.
نیویورک- 3 دی 1389
Things you can do from here:
- Subscribe to Radio Koocheh using Google Reader
- Get started using Google Reader to easily keep up with all your favorite sites
No comments:
Post a Comment